28 jul 2020

G’bergen, Ninove en Zottegem schrappen alle zomerevenementen

Zowel Geraardsbergen, Ninove als Zottegem schrappen deze zomer alle publieke evenementen. Het gaat zowel om publiek toegankelijke evenementen zoals braderieën, kermissen, wijkfeesten, alsook de eetfestijnen (met uitzondering van afhaal en meeneem). Aanleiding is uiteraard het stijgende aantal COVID-besmettingen.

In Ninove zijn er deze zomer dus geen MoonlightMaandagen, Donderdagen en Cinema Norbert meer.

In Geraardsbergen komt er geen zomerkermis en ook de stadsprijs gaat dit jaar niet door. De stad schrapt alle evenement tot en met 6 september.

Zottegem voert (net zoals in Ninove) een mondmaskerplicht in voor al haar straten vanaf woensdag 29 juli. De plicht geldt niet voor fietsers, automobilisten en personen jongeren dan 12 jaar. Alle evenementen zijn er geschrapt tot eind september.

Ninove neemt nog bijkomende maatregelen voor de wekelijkse dinsdagmarkt. Die blijft plaatsvinden in zijn huidige vorm, maar er mag niet gegeten, gedronken of gerookt worden in de marktzone. Dit om het verplichte gebruik van de mondmaskers te kunnen garanderen.

een mooie archieffoto uit betere tijden 🙁
 


Meer streeknieuws
uit Ninove hoor je ook elke dag op radio MIG in Ninove via fm 106.2. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background