23 apr 2010

Gaverstraat vanaf maandag afgesloten

Vanaf maandag wordt de Gaverstraat, tijdens de werkuren, afgesloten voor alle verkeer. ‘s Avonds zal de Gaverstraat bereikbaar gemaakt worden voor de buurtbewoners. Wanneer het kruispunt aan het Boelarebos afgesloten wordt, zal de slagboom in het bos open gemaakt worden, zodat langs deze weg uitgeweken kan worden. De omwonenden zullen via de aannemer van de werken op de hoogte gebracht worden van de evolutie van de toestand van het wegdek vóór hun woning.

De Voskensstraat is ondertussen opnieuw open voor het verkeer. In de toekomst zal de straat nog 1 werkdag afgesloten worden voor asfalteringswerken. Wanneer dat precies het geval is, is nog niet duidelijk.

Met deze werken wil Aquafin en de stad Geraardsbergen het propere regen- en oppervlaktewater, dat nu is aangesloten op de riolering, afkoppelen en via een gescheiden afvoersysteem aansluiten op de Gavergracht. Op die manier wordt een rioleringsstelsel voorzien dat het regenwater en afvalwater van de Veldekensdreef, Voskensstraat en Gaverstraat gescheiden afvoert. Het bestaande afvalwaterpompstation in de Majoor Van Lierdelaan wordt hierdoor in grote mate ontlast.

De werken aan de dorpskern van Overboelare (in het kader van N42-veilige schoolomgeving) schieten momenteel goed op. Na het bouwverlof zullen deze volledig afgerond zijn en zal gestart worden met de N42. In een eerste fase (4 à 5 maanden) zal gewerkt worden aan het stuk tussen het kruispunt van de Burgstraat/Verbondenenstraat en de Kasteelstraat. Nadien wordt het andere gedeelte aangepakt.

Het actiecomité “Dorpskern Overboelare” reageert ondertussen positief op de communicatie die zowel door Aquafin als het stadsbestuur gebeurt. “Via deze manier van handelen worden de burgers effectief op de hoogte gebracht van de huidige toestand op de werf en kunnen zij de taferelen in hun deelgemeente beter opvolgen en inschatten”, luidt het bij Glenn Bogaert en Rusty Deprez. Het actiecomité hoopt dat in de nabije toekomst deze werkwijze ook zal gehanteerd worden bij de werken in de Kortelakestraat en Groteweg en dat ook de andere partijen deze weg zullen bewandelen. “Dorpskern Overboelare” besliste intussen ook om zijn werking door te trekken naar de Kortelakestraat en de Groteweg.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background