15 nov 2010

Gaversbad ondergelopen, dijk in Overboelare niet gebroken

Er komt steeds meer informatie binnen over de waterellende in onze regio.

Het slechte nieuws begint in Onkerzele waar de kelder van het Gaversbad is ondergelopen. Daar staan ook heel wat toestellen die noodzakelijk zijn voor de zuivering en verwarming van het zwembad in De Gavers. Het Gaversbad zal waarschijnlijk nog weken gesloten zijn. Op het domein De Gavers zijn ook 350 van de 450 caravans onder gelopen.

Beter nieuws is er uit Overboelare. Uit onderzoek blijkt dat de dwarsdijk aan het vliegveld van Overboelare niet gebroken is. Zondagavond stroomde het water over de dijk en werd er gevreesd dat de dijk gebroken was. Toch blijft de situatie ernstig in Overboelare. Nog steeds zitten alle inwoners in de Majoor Van Lierdelaan, Veldekensdreef, Gaverstraat en het Boelarebos zonder stroom. Pas als het water is weggetrokken zal de elektriciteitskast hersteld kunnen worden.


ook het jeugdcentrum De Spiraal staat onder water

In het stadscentrum van Geraardsbergen blijven de Denderbruggen nog zeker 3 dagen omhoog. De kans dat alle scholen dinsdag opnieuw open gaan is klein. Basisschool Dender blijft nog zeker tot en met woensdag gesloten. Er is opvang voorzien in basisschool Centrum en het Koninklijk Atheneum. Het Technisch Instituut Sint Jozef opent maandagavond opnieuw de deuren voor de avondschool. Dinsdag worden ook de lessen voor het secundair onderwijs hervat. Het Karmelieten blijft dinsdag nog wel gesloten.

In Deux-Acren wordt opnieuw gezocht naar het lichaam van de vrouw die zondag in de Dender belandde. De politie heeft duikers en een helikopter ingezet. De vrouw van 60 kwam in het water terecht toen ze op een brug over de Dender stond. De zoektocht werd zondag gestaakt omdat het donker werd. De watersnood heeft in totaal aan 3 mensen het leven gekost, de slachtoffers vielen allemaal in de provincie Henegouwen.

In Lierde is zondagavond het rampenplan opgeheven. Alle waterleed is er intussen voorbij en alle straten zijn opnieuw opengesteld, opgekuist en berijdbaar.

Inwoners uit Geraardsbergen kunnen voor meer informatie terecht op het nummer 054 43 43 35. Unizo startte een informatielijn op voor ondernemers. Zij kunnen terecht op het nummer 078 35 39 39 of op www.unizo.be/wateroverlast.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background