21 mrt 2010

Galmaarden zit in het nieuw

Zondagnamiddag hield het gemeentehuis van Galmaarden een opendeurdag. Naast de voorstelling van de nieuwe vleugel van het gebouw, werd ook het nieuwe logo van de gemeente officieel voorgesteld.

Het logo, met slagzin Markant, weerspiegelt het landelijke, maar levendige karakter van Groot-Galmaarden. Zowel voor Galmaarden, Tollembeek als Vollezele zal het frisse logo gebruikt worden in onder meer briefwisseling en communicatie.

De bezoekers konden zondag voor de gelegenheid een blik nemen achter de schermen van het gemeentehuis. Het pand staat er precies 142 jaar, maar werd eerst gebruikt als school. De nieuwe vleugel, achteraan het gemeentehuis, werd sinds oktober 2009 in gebruik genomen. Daarin zitten de diensten openbare werken, stedenbouw en milieu gehuisvest. Daarnaast kwam er ook een nieuwe vergaderzaal en een onthaal.

Ook in de kelderverdieping van het gemeentehuis werden er vernieuwingen gedaan. Zowel in het oude als nieuwe gedeelte werd een rolarchief geplaatst. Op die manier kunnen alle administratieve documenten van de gemeente overzichtelijk bijgehouden worden.

Onder impuls van de lokaal heemkundige Michel Matthijs werd beslist om de namen van de burgemeesters en gemeentesecretarissen van de gemeente te vereeuwigen op 2 gedenkplaten aan het gemeentehuis. Op de bovenstaande foto zie je burgemeester Pierre Deneyer samen met voormalig secretaris Kristof Marquebreuck en huidig secretaris Kristof Andries.


OCMW-voorzitter Marc Deteye met ontvanger Steven Closset en maatschappelijk assistente Annelie Deteye.

 

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background