23 jan 2010

Galmaarden verkiest zijn Bronzen Urbanus

Aanstaande zaterdag, 30 januari, verkiest Galmaarden opnieuw de Bronzen Urbanus. Dat is de cultuurprijs die de gemeente jaarlijks uitreikt.

De strijd gaat tussen fanfare ‘De Hoop’ uit Vollezele,  Josée Defrère en Luc Ooghe. Beiden uit Tollembeek.

Fanfare De Hoop is van oordeel dat ze als oudste muziekmaatschappij van groot Galmaarden de Bronzen Urbanus meer dan verdient.

Josée Defrère, vorig jaar ook al genomineerd voor De Pluim van Ring TV, zet zich 200% in voor de jeugdboekenweek en de gedichtendag. Als ‘voorleesdame’ in de bibliotheek probeert zij de allerjongsten de liefde voor het lezen bij te brengen.

Musicoloog en organist Luc Ooghe ten slotte heeft zich in 2009 ‘geout’ als uitstekend doedelzakspeler. Jarenlang studeerde hij aan het Lemmensinstituut, om vorig jaar met niet minder dan drie ensembles tegelijk naar buiten te komen: Vlaamse doedelzak in combinatie met orgel, Franse barokmusette plus clavecimbel, en Quadrifonium (vier doedelzakken die historische muziek spelen).

 

Op zaterdagavond 30 januari wordt de winnaar van de Bronzen Urbanus bekend gemaakt. Het is de cultuurraad van Galmaarden die de beslissing moet nemen. Urbanus himself doet de overhandiging van zijn bronzen naamgenoot.

Wie de uitreiking wil meemaken wordt op zaterdag 30 januari verwacht in het Baljuwhuis van Galmaarden, vanaf 20 uur.

 

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background