30 okt 2005

Galmaarden krijgt voorpost brandweer

De gemeenten Galmaarden, Herne en Bever gaan binnenkort een functioneel gebouw opgerichten dat als voorpost zal dienen van de brandweer van Lennik. Hierdoor kan vanuit Tollembeek veel vlugger een brandweerwagen of een ziekenwagen de regio Galmaarden, Bever en Herne bestrijken. Het gebouw zal in de Hernestraat in Tollembeek gevestigd worden.

De voorpost zal vooral de hulpverlening verbeteren door ondermeer de interventietijden in te korten en de steeds weerkerende taalproblemen op te vangen.

Extra materiaal zal niet moeten aangekocht worden, aangezien een deel geleverd zal worden door de brandweer van Halle en Lennik. Op termijn zullen er wel 30 vrijwilligers gezocht worden om de nieuwe brandweervoorpost te bemannen.

De voorpost zal 1.250.000 euro kosten en een éénmalige investering voor de 3 gemeenten zijn. Per gemeente zal de werkingskost 317.000 euro bedragen.

Voor de gemeenten zal dit project één van de belangrijkste investeringen zijn die de laatste jaren zijn uitgevoerd. Normaal zal het gebouw eind 2008 operationeel zijn.

 

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background