11 jul 2008

Fruit tijdens sportkampen

Na berichten in de media dat kinderen onvoldoende water drinken en te weinig fruit eten besliste de Geraardsbergse sportdienst om hier tijdens de sportkampen een mouw aan te passen. Elke deelnemer krijgt een speciale drinkbus waarmee ze naar hartelust gekoeld water mogen tappen. Bovendien is de snoepautomaat uitgeschakeld. Als alternatief kunnen de kinderen fruit kopen aan 10 cent per stuk. “Na 2 weken blijkt het een groot succes” aldus sportpromotor Jimmy De Vos. “We verkopen massa’s fruit en niemand vraagt naar snoep of cola.”
“Dit initiatief is ons antwoord op een tendens gezonder te eten en te drinken” zegt sportschepen Flamez. Patrick Flamez zou het idee zelfs willen uitbreiden naar de sportclubs toe. Als schepen van sport wil hij een oproep doen naar onze europese commisarissen en naar de onze minister van sport, om onze sportclubs te ondersteunen met gratis fruit of aankoopbonnen voor fruit.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background