fbpx
2 sep 2019

Freinetschool opent middelbare school

Maandag is het nieuwe schooljaar van start gegaan voor 1,2 miljoen kinderen. In Geraardsbergen opende Freinetschool Keerpunt voor het eerst de deuren. Het is één van de zeven nieuwe middelbare Freinetcampussen in Vlaanderen.

Keerpunt werkt met een eigen erkend leerplan en biedt de gloednieuwe studierichting (basisoptie) Freinetpedagogie aan, die de Vlaamse regering in mei erkende. De ASO-school met een brede algemene vorming, ook met een technische en kunstzinnige vorming en met praktische burgerschapsvorming door middel van vrijwilligerswerk in de buurt van de school.

Geen punten en geen examens

Leerlingen bij Keerpunt zullen geen punten krijgen of examens afleggen: er wordt geëvalueerd met Open Badges, een digitaal brevettensysteem dat flexibele leerwegen toelaat en dat elke leerling zal aansporen om het beste uit zichzelf te halen. 

In Geraardsbergen is er dit schooljaar plaats voor 40 eerstejaars. Die vinden onderdak in de Bareelstraat in Idegem. Een oud schoolgebouw dat in 2014 werd vernieuwd. De school heeft plannen om binnen de 2 jaar te verhuizen naar het centrum van Geraardsbergen.

Meer info: keerpuntscholen.be

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background