26 okt 2010

Franstalige website voor betere economie in G’bergen

Sp.a-voorzitter Eric Martens heeft een plan uitgewerkt om de lokale middenstand in Geraardsbergen een extra boost te geven.

Meest opmerkelijke punt in dat plan is waarschijnlijk een pleidooi voor een Franstalige commerciële website. “Ik weet dat het, gezien de huidige politieke situatie, gewaagd is maar het is gewoonweg een economische realiteit dat 30 à 40% van de commerciële actieradius van onze stad zich in Wallonië bevindt. Een stad die dat potentieel negeert, is volgens mij niet goed bezig”, vindt Martens.

Het plan werd intussen overgemaakt aan Geraardsbergs Unizo-voorzitter Robin Schryers. Martens hoopt dat Unizo of het Verenigd Handelscentrum het plan verder uitwerkt.

Daarnaast vraagt Martens ook een betere verdeling van de kermisbudgetten en een uitbreiding van het handelscentrum naar de Markt van Geraardsbergen.

Geraardsbergs Unizo-voorzitter reageert: “Het plan dat ik ontvangen heb van Dhr. Martens heeft mijn volle aandacht genoten weliswaar laat ik deze zware kelk aan mij voorbijgaan, omdat het niet mijn taak is als voorzitter. Ik wens me dan ook niet te mengen in deze debatten.” Volgens Schryers is elke handelaar vrij publicitair te voeren in welke taal hij dat wil.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background