11 mrt 2010

Fout administratie kost moeder 500 euro

Ellen Brootcoorens, de moeder van Louise Marie, is boos op de stad Geraardsbergen. Zo’n 7 maanden geleden werd haar dochter geboren, maar kreeg het kind niet de juiste naam toegewezen door de stad.

“Enkele dagen na haar geboorte heb ik mijn dochter aangegeven bij de gemeente”, zegt Ellen. “Ik heb toen heel uitdrukkelijk gezegd dat mijn dochter Louise Marie zou heten, zonder koppelteken en Marie niet als tweede naam. Dat was voor de ambtenaar van dienst geen probleem.”

Toen de vrouw het bewijs van aangifte mocht gaan afhalen, bleek haar dochter Louise te noemen in plaats van Louise Marie. “Ik dacht toen dat het om een drukfout moest gaan, maar dat was niet het geval. De ambtenaar van de dienst zei me met een lach dat alles in orde was, maar dat een tweede naam niet vermeld zal worden op zo’n documenten.”

Ellen Brootcoorens hecht veel belang aan de naam “Louise Marie” en vroeg een gesprek met de verantwoordelijke van de dienst burgerlijke stand en verantwoordelijke schepen Martine Duwyn (Open Vld), zonder resultaat.

“Ook een afspraak bij de burgemeester had geen nut”, zegt Ellen Brootcoorens. “Hij kon enkel een voorstel doen om een procedure van naamsverandering te starten, om dan op die manier een koppelteken tussen haar naam te laten plaatsen. Wat me dan 500 euro zou kosten. Dat de fout duidelijk bij de burgerlijke stand ligt, veegt hij weg met een misverstand.”

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background