23 nov 2009

Folkband beroert publiek

In het idyllische kader van café ‘Het Bruggenhuis’ kon het Geraardsbergse publiek afgelopen zaterdag kennismaken met de lokale folkband Godak. Godak ontstond uit de muziekacademie van Geraardsbergen. De 9-koppige muziekformatie rond Ole D’Haeseleer staat voor dromerige, epische en empathische muziek die geen ziel onberoerd laat. Het talrijk opgekomen publiek wist dit duidelijk te smaken, getuige het enthousiasme bij de meer ritmische uptempo nummers en de ingetogen stilte bij de melancholische, “sit down and listen” nummers.

Godak mag je gerust een onconventionele band noemen, want het gezelschap combineert de meest uiteenlopende instrumenten gaande van basisinstrumenten als gitaar en drum tot minder voor de hand liggende muzikale utensiliën als harp en accordeon. Dat zij van het numerieke en diverse echter een troef maken, getuigen nummers als ‘Tarantella’ en ‘Tovercirkel’ maar vooral het innig mooie afsluitende ‘Valsa para Hanne’, een ode van Ole D’Haeseleer aan zijn vriendin. Even waande je jezelf bij een set van het IJslandse Sigur Ros. Een ander hoogtepunt vormde ongetwijfeld dan weer ‘Déménage Mondial’ van de Aalsterse folkband AedO. Het publiek kwam zowaar in opperste extase.

Het leidt dan ook geen dubio dat we van deze jonge en guitige bende nog geregeld zullen horen in de Denderstreek en wijde omstreken. Kronieken van een geslaagde muzikale soiree waarbij aanwezigen genoten en afwezigen ruimschoots ongelijk hadden.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background