11 jul 2008

Fluxys en zijn lasnaden

Sinds enkele weken zijn er ondermeer op het Geraardsbergs grondgebied werken aan de gang voor het aanleg van een aardgasleiding. Volgens Open VLD-kamerlid Guido De Padt zouden de lasnaden in de leiding echter niet altijd zorgvuldig worden uitgevoerd. Hij wijst ook op de verhoogde risico’s en verantwoordelijkheden van gemeenten waar er een hoofdaardgasleiding is aangelegd. Deze gemeenten zijn volgens De Padt benadeeld ten aanzien van gemeenten die geen dergelijke pijpleidingen hebben.

Fluxys, de maatschappij die de grote gasleidingen in ons land exploiteert twijfelt echter niet aan de kwaliteit van het laswerk aan de ondergrondse gasleidingen. “We werken enkel met lassers die een Europees lascertificaat hebben. Bovendien moeten ze ook geregeld tests afleggen om te mogen blijven werken voor Fluxys en moeten er ook vaste procedures worden gevolgd.” aldus Fluxys.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background