9 mei 2006

Fit in je hoofd voorgesteld

Gisterenavond werd op het marktplein van Geraardsbergen de actie “Fit in je hoofd, goed in je vel” van minister Inge Vervotte, Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin voorgesteld. Op een ludieke manier werd in 10 stappen aangetoont hoe preventief te werk te gaan op vlak van geestelijk welbevinden.

Uit de resultaten van de Nationale Gezondheidsenquête 2004, die in januari werden vrijgegeven, blijkt dat 21% van de Vlamingen kampt met psychologische problemen en 12% met ernstige psychologische problemen.
De Wereldgezondheidsorganisatie verwacht dat depressie tegen het jaar 2020 de tweede meest ernstige aandoening wordt in termen van globale psychosociale en economische kost. Deze onthutsende cijfers wijzen ons op de noodzaak het bevorderen van de geestelijke gezondheid van de bevolking.

Ook zien de verschillende professionele zorginstanties in Geraardsbergen deze problematieken in onze eigen regio. Als we de gegevens kunnen doortrekken kampen 6500 Geraardsbergenaren met psychische problemen (bv. van een éénmalige depressie, problemen in een rouwverwerkingsproces tot chronische depressie, suïcideneigingen,

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

Volgende bericht

Rechtzaak uitgesteld


Vorige bericht

Ruzie over K3


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background