30 nov 2008

Fietsersbond viert verjaardag met opening fietspad

De fietsersbond van Geraardsbergen-Lierde bestaat één jaar.

Zondag werd de laatste schakel van het fietspad Lierde Geraardsbergen officieel geopend in aanwezigheid van Burgemeester De Chou, schepen Patrick Flamez en de schepen Marc De Ville uit Lierde. Op grondgebied van lierde is het fietspad al een tijd in gebruik maar aan de grens met Geraardsbergen stopte dit plotseling. Na aandringen van de Fietsersbond uit beide gemeenten kon schepen Patrick Flamez de nodige fondsen bijeenhalen om een aansluiting met de Molendreef te verwezenlijken. Zijn doel om alle deelgemeenten met een fietspad met het centrum van Geraardsbergen te verbinden is voor Lierde dus een feit.

Vorig jaar werd er een nieuw pad aangelegd tussen de Molendreef en de Felicien Cauwelstraat, de gevaarlijke Hazelaarstraat zonder fiets of voetpaden kan nu omzeild worden. De rit naar het centrum is iets langer en gaat dwars door de velden maar veilig aankomen is toch het belangrijkst.

“Vroeg of laat komt er misschien toch wel een oplossing voor de Hazelaarstraat want dit blijft toch de belangrijkste verbindingsweg tussen de beide buurgemeenten.” zegt Carlos Bocquet van de Fietsersbond Geraardsbergen/Lierde.

De fietsersbond heeft het afgelopen jaar de problematiek voor fietsers in de regio in kaart gebracht. Aan de hand daarvan willen ze de komende jaren enkele projecten uitwerken. In 2009 wil de bond een fietsstalling aan de muziekschool en gaat men de fietspaden in de regio inventariseren. Dat zal in de maand februari gebeuren, aan de hand van een meetfiets.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background