11 sep 2009

Fietsen met een sms

De provincie Oost-Vlaanderen maakt fietsen op de fietsknooppunten opnieuw een stuk makkelijker. Wanneer je een fietsroute start aan een fietsinrijpunt met infobord en parking kan je een SMS sturen naar de provincie. Je vermeldt het aantal kilometer dat je wil fietsen en je ontvangt een bericht op je GSM met daarin je persoonlijke route. Een SMS versturen en ontvangen kost 50 eurocent. Dat betekent dat je voor 1 euro een route ontvangt op jouw GSM.

Fietsers in Oost-Vlaanderen kunnen al een paar jaar zelf hun fietstochten uitstippelen op het fietsknooppuntennetwerk dat de provincie doorkruist. Heel wat recreanten maken gretig gebruik van het systeem met de nummers en de groen-witte bordjes en zorgden ervoor dat de fietsnetwerken op korte tijd uitgroeiden tot het meest succesvolle fietsproduct in Vlaanderen.

Om het plannen van fietstochten op deze netwerken makkelijker te maken kan je op de site van Toerisme Oost-Vlaanderen, www.tov.be, al geruime tijd een on-line routeplanner raadplegen. Zo kun je vanachter je computerscherm jouw tocht op maat samenstellen, afprinten en zelfs downloaden naar een GPS. Vanaf vandaag kun je in Oost-Vlaanderen nu ook fietsroutes ontvangen als SMS op jouw GSM.

 

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background