28 apr 2006

Feestelijke opening Denderkaaien

Vlaams Minister van Openbare Werken, Kris Peeters, opende gisteren de vernieuwde Denderkaaien.
De Kaai en Begijnhofkaai zijn nu voorzien van een brede wandel en fietszone. De bewoners werden uitgenodigd voor een hapje en een drankje.
Schepen van openbare werken en eerste schepen van Geraardsbergen, Freddy De Chou, verving burgemeester Guido De Padt die zich liet verontschuldigen door het overlijden van zijn vader.

In de toespraak van Freddy De Chou werd aan de Minister tevens gevraagd of het Instituut voor Bosbouw en Wildbeheer, gelegen in de Gaverstraat, op het grondgebied van Geraardsbergen blijft. Er waren geruchten dat deze zou verdwijnen. In het Instituut werken 30 mensen. De Minister antwoordde formeel dat het Instituut in Geraardsbergen blijft.

Ook de problematiek rond de N42, de doortrekking van Herzele naar Zottegem kreeg alle aandacht. Minister Peeters vertelde dat hij een bedrag van 250 miljoen euro op het meerjarenprogramma heeft ingeschreven voor de realisatie van de ontsluiting en doortrekking van de N42. De volgende stap is het opmaken van een onteigeningsplan. De aanbesteding zelf wordt voorzien voor eind 2007, om in uitvoering te gaan in het voorjaar van 2008.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

Volgende bericht

Wagen in gracht


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background