17 okt 2008

Farao en stad voor vrederechter

Donderdag verschenen omnisportvereniging Farao en het stadsbestuur van Geraardsbergen voor de Vrederechter. Dat gebeurde op vraag van de sportvereniging. Zij had het stadsbestuur opgeroepen om vijf afgesloten voetwegen opnieuw ter (her)openen en te onderhouden, wat nog niet gebeurde.

De stad blijkt nog geen concrete plannen en timing te hebben om op de vraag in te gaan, waardoor de vrederechter een gebrek aan verzoening acteerde.

“Het is nog maar eens duidelijk dat de beleidsmakers van de stad geen ruimte en rechtszekerheid willen verzekeren voor mensen die zich over voetpaden, voetwegen en fietspaden willen verplaatsen of geen andere verplaatsingmogelijkheden hebben.” aldus Armand Matthijs van omnisportvereniging Farao.

Een overzicht van de 5 wegen waarvoor omnisportvereniging Farao een (her)opening vraagt:

1. De voetweg 35 als verbinding tussen de Wambashoeve Onkerzele en de voetweg tussen het Abdijpark en de kerk van Onkerzele.
Na aanmaning van de Gouverneur beloofde het stadsbestuur in 2003 om de voetweg toegankelijk te maken.
2. Heropenen van de voetweg 63-64 aan de Rekestraat (oostkant huisnummer 68) Zarlardinge, richting kerk Zarlardinge. De voetweg is een onderdeel van de verbinding tussen de kerk van Everbeek-Beneden en de kerk van Zarlardinge.
3. Heropenen van de voetweg 14 als onderdeel van de verbinding tussen de kerk van Waarbeke en de kerk van Nieuwenhove.
4. Herstel van de voetweg (wellicht nummer 30) aan de Steengroeveweg 7(noordkant woning) Zandbergen richting Nijken, een gehucht van Denderwindeke
5. Heropening van de voetweg 43 tussen Vierwindenstraat en Guilleminlaan als onderdeel van de weg tussen het stadscentrum en Moerbeke-Overboelare
Sinds 2000 vroeg de provinciegouverneur al tot drie maal toe om deze weg te heropenen.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background