6 jan 2004

Fakkeltocht zet Groteweg in het licht

Op 2 december stierf Laura Coussens (3,5 jaar) op het zebrapad bij Freinetschool De Klaproos in Overboelare. Laura werd op de eerste plaats het slachtoffer van de armzalige verlichting ter hoogte van het zebrapad op de Groteweg.

Ondertussen is deze ‘blackspot’ enigszins beveiligd met een flitspaal en verkeersborden die het zebrapad aankondigen. Ook keurde het Geraardbergse schepencollege op 29 december de plaatsing van een “bi-flashinstallatie”, met twee heldere en opvallende lichten, goed.

Maar het probleem van de verlichting, vooral op winteravonden, blijft. Daarom vragen wij aan de diensten van het Vlaamse Gewest en aan de stad Geraardsbergen met aandrang dat een extra verlichting boven het zebrapad aangebracht wordt.

Om deze vraag kracht bij te zetten houden de ouders van de Klaproos samen met de buurtgemeenschap van de Groteweg een fakkeltocht nu donderdag 8 januari om 19u, waarbij we de oversteekplaats op de Groteweg letterlijk “in het licht” zullen zetten. De buurtbewoners zullen daartoe bijdragen door op hetzelfde moment hun huizen te verlichten.

Iedereen die begaan is met de verkeersveiligheid in Geraardsbergen is van harte uitgenodigd. Afspraak om 19u op het Vrijheidsplein in Overboelare, tegenover de school De Klaproos. De fakkeltocht loopt langs de Groteweg tot aan het rondpunt en terug.

Uit veiligheidsoverwegingen raden we ten stelligste af om kinderen mee te nemen. In de school zal opvang voorzien zijn. Wie verlichte of fluorescerende kledij heeft, kan die aandoen.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

Volgende bericht

Ongeval


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background