27 nov 2010

Fakkeltocht en vuurwerk voor erkenning Krakelingen

Nadat de Unesco besliste om Krakelingen en Tonnekensbrand te erkennen als werelderfgoed, werd dit afgelopen zaterdag gevierd op de flanken van de Muur.

Om en bij de vijfhonderd deelnemers trotseerden vrieskou en kwamen samen op de Markt van Geraardsbergen. De Geraardsbergse KSA deed de muzikale opluistering tijdens de tocht op de flanken van de Oudenberg.

Alle deelnemers kregen een fakkel toegediend. Via de Vesten en de Muur kwamen de sympathisanten aan bij de kapel van de Oudenberg. Schepen Eric Spitaels, burgemeester Freddy De Chou en historicus Geert Van Bockstaele benadrukten in hun speech het belang van deze erkenning in de toekomst.

De aanwezigen werden getrakteerd met glühwein, terwijl ze zich warmden aan de aangestoken vuurtjes in de vrieskou. Iedereen werd reeds uitgenodigd op het komende Krakelingenfeest op 27 februari 2011. Een prachtig vuurwerk sloot de gezellige avond af.

Meer foto’s kan je bekijken in het fotoalbum.

 

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background