16 jan 2016

Europese subsidies geven nieuw elan aan handelscentrum

Europese subsidies zorgen voor een nieuw elan voor het Geraardsbergse handelscentrum

Het winkellandschap zoals we dit op vandaag kennen staat onder zware druk. Zowel het gewijzigde aanbod – grootschalige retail, e-commerce – als het nieuwe verwachtingspatroon aan de consumentenzijde – funshopping, runshopping – zorgen ervoor dat bestaande winkelwijken kampen met leegstand en teruglopende klantentrafiek.

Zo komen commerciële centra van middelgrote provinciesteden zoals Geraardsbergen onder druk te staan. De toekomst van deze winkelcentra zomaar afschrijven gaat echter voorbij aan zowel de dynamiek en flexibiliteit van de individuele winkelier als aan de impact van het stedelijke beleid inzake kernversterking. “We weten dat het 5 voor 12 is voor winkelsteden zoals de onze, maar toch blijven wij geloven dat Geraardsbergen als winkelstad wél een toekomst heeft en doen er alles toe om deze toekomst te verzekeren”, aldus schepen van economie Véronique Fontaine. 

In december werd een projectvoorstel goedgekeurd om het centrummanagement van Geraardsbergen te professionaliseren. Creatieve impulsen moeten de winkelbeleving in het kernwinkelgebied verhogen, parkeren op wandelafstand van de winkel voor funshopping of zo dicht mogelijk bij bakker of beenhouwer voor runshopping, synergie tussen handel, horeca en toerisme vertalen in een actieve citymarketing, …

Het is maar een greep uit de plannen die op stapel staan binnen het beleid inzake economie en handel, toerisme en cultuur, mobiliteit en communicatie. Voor de uitvoering zal worden beroep gedaan op een externe expert, een centrummanager. Dankzij de selectie van het project kunnen we rekenen op Europese, Vlaamse en provinciale middelen om de bestuurskracht van de stad te verhogen.

“We zijn zeer tevreden dat Geraardsbergen voor dit project middelen kreeg vanuit de verschillende hogere overheden. Dit toont dat zij ook geloven dat dergelijke projecten de toekomst van onze winkelstad kunnen optimaliseren. De professionalisering van ons handelscentrum zal ervoor zorgen dat Geraardsbergen als winkelstad meer kansen zal krijgen en zichzelf beter in de picture zal kunnen plaatsen” aldus de schepen. “Samen met deze centrummanager en een dynamische handelsorganisatie zullen we de toekomst van een bedrijvige stadskern in Geraardsbergen veilig stellen” zegt schepen Véronique Fontaine.  

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background