20 okt 2016

Erkenning Geraardsbergse Mattentaart onder druk

De Geraardsbergse Mattentaart riskeert haar erkenning kwijt te spelen.

De kans bestaat dat binnenkort ook buitenlandse bedrijven Geraardsbergse Mattentaarten mogen maken en verkopen. Dat is het gevolg van een nieuw handelsverdrag tussen Europa en Canada. Daarin wordt slechts 10% van de producten erkend die enkel in een bepaalde regio mogen gemaakt worden. Belgische producten als de Herve-kaas, Jambonne d’Ardenne, West-Vlaams Potjesvlees, Brussels Gueuze en de Geraardsbergse Mattentaart zijn daar niet bij. Als het verdrag goedgekeurd wordt, kan een voedingsmultinational zoals Kraft in Canada taartjes bakken en ze Geraardsbergs noemen.

Donderdagochtend voeren de Broederschap van de Geraardsbergse Mattentaart, Climaxi Z.O.-Vlaanderen en Hart Boven Hard actie aan het station van Geraardsbergen. Ze delen dan 500 Geraardsbergse Mattentaarten aan. Aansluitend trekken ze naar Brussel om hun actie kracht bij te zetten.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background