21 nov 2007

Energietoelage voor minderbegoeden

Voor de winterperiode december 2007 tot en met februari 2008 kent het OCMW van Geraardsbergen een specifieke energietoelage toe ten bedrage van 40 euro per maand.

Enkel personen die gerechtigd zijn op een leefloon komen in aanmerking voor de toelage. Daarnaast mogen zij ook nog geen aanspraak gemaakt hebben op een toelage uit het federaal energiefonds van meer dan 120 euro of voor de winter 2007-2008 op de verwarmingstoelage uit het sociaal stookoliefonds van meer dan 120 euro.

“De toelage is verantwoord gelet op de hoge energieprijzen. Ze kadert in het preventief beleid van het OCMW ten aanzien van personen die met een beperkt inkomen het tijdens de winterperiode nog moeilijker hebben om de vaste uitgaven te betalen. Deze energietoelage moet hen toelaten deze periode te overbruggen en betaalachterstanden te voorkomen.” vindt OCMW-voorzitter Guido De Padt. De maandelijkse energietoelage wordt begroot op 4000 euro.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background