22 jun 2006

Elzenstraat opent feestelijk

Op zondag 2 juli 2006 wordt de Elzenstraat een speelstraat. En dat zullen ze geweten hebben in Goeferdinge! Om 14 uur is er een grootse openingsactiviteit gepland. De kinderen en verantwoordelijken hebben de hele namiddag activiteiten voorzien.

De Elzenstraat is één van de vijf straten in Geraardsbergen waarvan de bewoners een aanvraag indienden om hun straat deze zomer om te vormen tot speelstraat. Concreet betekent dit dat de Elzenstraat elke woensdag en zondag in juli en augustus wordt afgesloten voor het verkeer vanaf 14 uur tot 22 uur. Tijdens deze uren hebben de kinderen voorrang in de straat. Enkel de bewoners van de straat hebben toegang met de wagen, maar ze moeten wel stapvoets rijden.

Met dit initiatief wil het stadsbestuur kinderen en jongeren meer ruimte geven door de straat tijdelijk en tijdens bepaalde uren autoluw te maken zodat er meer plaats is voor spel en ontspanning. Niet elk kind heeft immers een speelplein in de buurt of plaats om veilig te spelen of te fietsen.

Meer info: Jeugddienst Geraardsbergen – 054 43 44 05 of jeugd@geraardsbergen.be

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background