23 okt 2020

Elf medewerkers woonzorgcentrum Klateringen positief getest

In het Ninoofse woon-zorgcentrum Klateringen hebben elf medewerkers positief getest op het coronavirus.

Van de 200 tests bij personeelsleden, vrijwilligers en stagiairs die maandag werden uitgevoerd, bleken er elf positief: 6 medewerkers uit de zorg, 1 uit de wasserij, 1 uit de poetsdienst, 1 uit de administratie, 1 stagiair en 1 jobstudent (weekendwerk). De besmette medewerkers verblijven momenteel thuis totdat ze uitgeziekt zijn.

“We namen sinds het begin van deze pandemie alle maatregelen om onze medewerkers en bewoners maximaal te beschermen. Vermoedelijk liep het merendeel van de besmette personen het virus in privékring op. We organiseerden meteen een test voor alle medewerkers en bewoners. Ondertussen proberen we ervoor te zorgen dat het verblijf van onze bewoners zo aangenaam mogelijk blijft. De bezoekregeling werd aangepast, maar we streven ernaar elke bewoner toch meerdere keren per week een bezoek te gunnen”, zegt sectorcoördinator Steven Sonck.

Burgemeester Tania De Jonge roept alle inwoners van Ninove op om zich aan de richtlijnen te houden. “Om de impact op de hulp- en dienstverlening te beperken, is het van groot belang dat iedereen de maatregelen blijft volgen. Enkel met alle Ninovieters samen kunnen we dit virus onder controle houden. Hoe minder het virus zich verspreidt, hoe leefbaarder we de job van deze mensen kunnen houden. Ik dank alvast iedereen die zich, op welke manier ook, inzet in deze barre tijden. Die dank gaat dus ook uit naar iedereen die zich aan de richtlijnen houdt”, aldus De Jonge.

Burgemeester van Ninove, Tania De Jonge
 


Meer streeknieuws
uit Ninove hoor je ook elke dag op radio MIG in Ninove via fm 106.2. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 

Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background