16 nov 2010

Elektriciteit in Overboelare, Denderbrug omlaag

Het waterpeil van de Dender is sterk aan het zakken. Daardoor kan er eindelijk gestart worden met het leegpompen van kelders en het opkuisen van de straten.


Majoor Van Lierdelaan in Overboelare, afgelopen maandag

In de getroffen straten in Overboelare is er intussen opnieuw elektriciteit. Toch zal het nog even duren voor alle huizen opnieuw voorzien worden van stroom.

Basisschool Dender en het middelbaar van het Karmelieten blijven vandaag gesloten. Beide scholen zullen pas vanaf vandaag kunnen starten met de opkuis van het water.

In het stadscentrum van Geraardsbergen is intussen de Wijngaardbrug opnieuw omlaag gegaan en open voor alle verkeer. De Grotestraatbrug blijft voorlopig nog wel omhoog. Daar liep het water binnen in de brugkelders.Van zodra het waterpeil ook daar voldoende gezakt is, wordt de kelder leeggepompt. De afdeling Bovenschelde Waterwegen en Zeekanaal NV zal dan zo snel mogelijk experts ter plaatse sturen om de schade van de wateroverlast op te meten. Het is voorlopig dus onduidelijk hoelang de brug nog afgesloten blijft voor het verkeer.


de Zakkaai, gelegen langs het stadscentrum in Geraardsbergen, afgelopen maandag

Maandag bracht minister van leefmilieu Joke Schauvliege (CD&V) een bezoek aan Geraardsbergen. Zij pleit voor een computergestuurd systeem voor de waterbekkens. Op die manier kan het waterpeil beter geregeld worden. Burgemeester De Chou (Sp.a) pleitte bij de minister voor de uitbaggering van de Dender.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background