23 mrt 2010

Eerste Vlaamse kattenfluisteraar woont in Geraardsbergen

Raf Van Duyse wordt de eerste Vlaamse kattenfluisteraar van Vlaanderen. Een titel die hij niet zomaar in de hand geworpen krijgt.

Van Duyse vindt je dagelijks terug op de trein als conducteur. Maar in het weekend rijdt hij met de wagen bijna 800 km om in het noorden van Nederland meer te weten te komen over de psychologie van de kat.

Als alles goed meezit studeert Raf Van Duyse dit najaar af als katten gedragstherapeut. Hij zal daarmee, samen met zijn collega student uit Antwerpen, de enige zijn in Vlaanderen. Daardoor zal hij een officiële erkenning krijgen voor het adviseren van eigenaars van katten.

“Heel wat mensen begrijpen de symptomen die een kat geeft niet. Daarom wordt de kat vaak als een last of probleem gezien. Als gedragstherapeut probeer ik het gedrag van de kat te analyseren en een oplossing te bieden. Wanneer er zich echter medische problemen voordien bij het dier, zal ik de eigenaar doorverwijzen naar de dierenarts.”

Voor zijn eindwerk is Raf Van Duyse nog op zoek naar eigenaars van katten die problemen hebben met hun huisdier. “Het gratis onderzoek naar de problemen van een kat gebeurt telkens op een degelijke manier. Zo krijgt de eigenaar eerst een vragenlijst met zo’n 200 vragen. Aan de hand daarvan kan ik een profiel opmaken en een eerste analyse uitwerken. Nadien kom ik ter plaatse om ook de omgeving en de omgang met de kat te bekijken.”

Raf Van Duyse contacteren kan via 0479 86 19 19 of www.kattenadvies.be.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background