15 jan 2009

Eerste steen Politiegebouw gelegd

Donderdagavond werd de eerste steen gelegd van het nieuwe politiegebouw in de Denderstraat in Geraardsbergen. Het nieuwe gebouw, een mix van het bestaande gebouw en een nieuwbouw, was dringend nodig.

In 2001 fusioneerden de stedelijke politie Geraardsbergen, de landelijke politie van Lierde en de rijkswacht van Geraardsbergen in de politiezone Geraardsbergen-Lierde.

Die fusie had heel wat praktische gevolgen. Zo kampten de 80 politiediensten al snel met een algemeen plaatsgebrek. Dat probleem werd groter na de opstart van de diensten slachtofferhulp, verkeer, recherche, personeel, onthaal en ICT.

Dankzij de uitbreiding komt er een betere onthaalruimte en krijgt de lokale politie ook aangepaste cellen. Ook de archiefruimte wordt uigebreid en er komt een degelijke wapenopslagplaats.

Volgens burgemeester De Chou, en tevens voorzitter van de politiezone, is het centraliseren van de politiediensten noodzakelijk om een betere doorstroming van informatie te verkrijgen. Als historicus is hij ook heel blij dat de twee historische herenhuizen behouden kunnen worden. “Het gaat op de eerste plaats om de marmeren doorgangshal, de prachtige marmeren en houten trappen, de houten lambrisering in de leefruimten en de fraaie brandglazen.”

Het vernieuwde politiegebouw is het derde in een triologie waarmee de stad Geraardsbergen haar diensten een betere huisvestiging wil geven.
De bouw van een moderne brandweerkazerne en het administratief centrum gingen het politiegebouw vooraf. In de toekomst heeft de stad ook nog de intentie de bibliotheek te huisvestigen in de CM-gebouwen.
Als alles goed verloopt zullen de werken in de tweede helft van 2010 klaar zijn.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background