2 jul 2006

Eerste Speelstraat feestelijk geopend

Deze namiddag werd de eerste speelstraat van 2006 feestelijk geopend. De kinderen van de Elzenstraat in Goeferdinge organiseerden de hele namiddag activiteiten. De Elzenstraat is één van de vijf straten in Geraardsbergen waarvan de bewoners een aanvraag indienden om hun straat deze zomer om te vormen tot speelstraat. Concreet betekent dit dat de Elzenstraat elke woensdag en zondag in juli en augustus wordt afgesloten voor het verkeer vanaf 14 tot 22 uur. Tijdens deze uren hebben de kinderen voorrang in de straat. Enkel de bewoners van de straat hebben toegang met de wagen, maar ze moeten wel stapvoets rijden.

De andere speelstraten in Geraardsbergen zijn de Damstraat en Kleine Karmelietenstraat in juli en augustus en dit elke dag van 10 tot 20 uur. In Moerbeke is de Zikastraat in juli dagelijks van 10 tot 20 uur een speelstraat. De Tempelstraat in Ophasselt is kindvriendelijk op 21 en 28 juli en ook op 18 en 25 augustus van 10 tot 20 uur.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background