26 jun 2016

Eerste fairtrademarkt promootte lokale producent

Geraardsbergen heeft er afgelopen weekend haar eerste fairtrademarkt opzitten.

 

Vroeger hebben boeren hun waren altijd rechtstreeks verkocht aan de mensen. Maar door de komst van tussenhandel is dit contact verwaterd. Dat contact wil de stad Geraardsbergen opnieuw faciliteren. Tijdens de braderie kon je zaterdag op het stationsplein een bezoekje brengen aan een fairtrade-markt.

“Het is ons doel om mensen terug aan te moedigen om lokaal aan te kopen. We moeten de transportkilometers verminderen en opnieuw aandacht hebben voor de plaatselijk, duurzaam geproduceerde producten van bij ons”, zegt schepen van internationale solidariteit Fernand Van Trimpont. “Onze lokale voedselproducenten hebben het niet altijd gemakkelijk. De lokale, familiale landbouw verdient een duwtje in de rug. Door lokaal af te nemen kunnen we de economische positie van onze eigen lokale producent verstevigen.”

Het initiatief past in het traject dat Geraardsbergen loopt om Fairtrade-gemeente te worden. Geraardsbergen wil een stad zijn die eerlijke wereldhandel en lokale handel ondersteunt en promoot. Uit respect voor de kleinschalige boer in het zuiden en de duurzame boer in het noorden.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background