28 sep 2010

E-readers bij de bibliotheek

Lezers van de bibliotheek in Geraardsbergen kunnen vanaf heden boeken digitaal lezen. Dat gebeurt op een e-reader.

Een e-reader is een computerscherm waarop 15 boeken staan. Anders dan op een gewoon computerscherm is het mogelijk om zonder pijn aan de ogen voor lange tijd een e-boek te lezen. Zoals in een gewoon boek, kan je voor- en achteruit bladeren, naar een bepaalde pagina gaan, een bladwijzer invoegen, enz. Wat je niet kan bij een gewoon boek, maar wel bij een e-reader: het lettertype groter of kleiner maken.

De e-reader is licht, makkelijk te hanteren, en kan tientallen boeken bevatten. De huidige eerste generatie e-boeken zijn nog niet veel meer dan de digitale versie van het gedrukte exemplaar. De toekomst zal heuse multimediale boeken brengen, waarbij de tekst vergezeld gaat van beeld-, geluids- en filmfragmenten, waarbij ter verduidelijking via hyperlinks verwezen wordt naar websites, documenten, tv-interviews, enz. – net zoals nu voetnoten in een gedrukt boek staan. De toekomstige e-readers (en de ipad is hier de voorloper) zullen al deze en nog veel meer mogelijkheden bieden.

De bibliotheek van Geraardsbergen heeft voorlopig 2 readers. Op lange termijn is het de bedoeling dat lezers zelf een e-reader aankopen en in de bibliotheek een e-boek downloaden.

info: www.geraardsbergen.be/bibliotheek

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background