30 okt 2010

Dubbel zoveel bezoekers voor Permanensje

De Permanensje, het Toeristisch infokantoor in Geraardsbergen, heeft er een succesvolle zomer opzitten.

Het vernieuwde infokantoor met streekbezoekerscentrum opende zijn (vernieuwde) deuren in mei 2009 en kende in de zomer van 2009 een sterke groei met een verdubbeling van het aantal bezoekers. Dat aantal werd afgelopen zomer nog eens verdubbeld tot bijna 8800 bezoekers tussen juni en september.

 

Volgens toerisme-schepen Guido De Padt (Open VLD) heeft één en ander te maken met het concept van het nieuwe kantoor: “Mensen kunnen er niet alleen kennismaken met de vele troeven van Geraardsbergen, maar ook met al het moois van de regio Vlaamse Ardennen. En dit op een moderne en innovatieve manier. En dat het concept werkt bewijzen de cijfers.”

Opvallend is dat er ook steeds meer buitenlanders de Permanensje bezoeken, nu reeds 10% van de bezoekers. Dat is ondermeer te danken aan de gratis digitale wandelroute op MP3 die beschikbaar is in 3 talen. Volgens De Padt zal het aantal buitenlandse toeristen enkel maar stijgen dankzij Adrianopolis. Het belevingscentrum dat ondermeer met Europese steun in het te renoveren Abtenhuis zal worden ingericht.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background