7 apr 2006

Dubbel fietspad in Watermolenstraat

Vanaf onlangs kunnen de zwakke weggebruikers, met name de fietsers, gebruik maken van het dubbel fietspad gelegen in de Watermolenstraat.
Het tweerichtingsfietspad, dat begint aan het bord van bebouwde kom Zarlardinge en eindigt aan de gewestweg N493 Oudenaardsestraat, wordt weergegeven in een rode coating en is volledig gescheiden van de rijbaan door middel van verkeerspaaltjes.

Volgens burgemeester De Padt kunnen op die wijze kunnen fietsers op een snelle, comfortabele en veilige manier ter bestemming geraken.
“Tevens zullen autobestuurders, door de drastische versmalling van de rijweg bijna automatisch verplicht worden het nieuwe snelheidsregime van 50 km/uur aldaar na te leven, terwijl zal er door onze lokale politiediensten worden op toegezien dat de tonnagebeperking van 7,5 Ton wordt gerespecteerd.”

De burgemeester wijst er op dat reeds vanaf volgende week intensieve snelheidscontroles op dit weggedeelte zullen worden uitgevoerd. Het project heeft immers maar kans van slagen, indien de opgelegde snelheidslimiet van 50 km/uur wordt gerespecteerd en wellicht zal louter sensibiliseren niet helpen.

Met dit project wordt invulling gegeven aan een verzuchting die onder meer tijdens de recente bewonersvergadering te Zarlardinge werd geformuleerd. In opvolging van deze vergadering werd overigens ook al snelheidsremmende infrastructuur aangebracht ter hoogte van de school in de Rekestraat.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background