16 jan 2013

Drugslijn vraagt verbodsbord

De Drugslijn Geraardsbergen, een vereniging van enkele vrijwilligers die het drugsgebruik in de stad wil inperken, stelt voor om een bord in te voeren waarop aangegeven is dat het gebruik van alcohol en marihuana in het openbaar verboden is.

“Vooral in kwetsbare buurten zoals scholen, kinderopvangcentra en speelpleinen, zou zo’n bord volgens de drugslijn een goed initiatief zijn. Dit naar het voorbeeld van Nederland”, aldus Julien Borremans van de Drugslijn.

Volgens burgemeester De Padt, bevoegd voor onder meer veiligheid, is er reeds een principieel verbod via GAS-boetes om op openbaar domein alcohol te nuttigen. “Bovendien werd het blowverbodsbord in Nederland ingevoerd om de overlast van hangjongeren tegen te gaan. De Raad van State in Nederland oordeelde echter dat de gemeenten een blowverbod niet mogen plaatsen omdat het reeds verboden is in de wet”, aldus De Padt.

De Drugslijn Geraardsbergen doet het voorstel naar aanleiding van een toename van het aantal meldingen over meer alcohol- en druggebruik bij jongeren. Volgens De Padt is de drugsproblematiek in Geraardsbergen niet groter dan in vergelijkbare steden en politiezones: “Ik denk dat het tijd wordt om één en ander in een juiste context te plaatsen en het niet steeds te laten voorkomen alsof Geraardsbergen een ‘drugshol’ zou zijn. Ik wil daarmee niet gezegd hebben dat er geen problemen zijn, maar wij werken daar aan”, aldus de burgervader. Hij pleit voor een integrale aanpak en benadrukt dat alcohol- en drugsmisbruik een strategische veiligheidsprioriteit zijn in het Zonaal Veiligheidsplan van de politie. De Padt is geen voorstander van het plaatsen van borden, maar neemt het voorstel wel mee naar de GEROM, het Geraardsbergs Overleg rond Middelengebruik.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background