1 jun 2010

Drugslijn legt pijnpunten bloot

Ruim drie maanden na de opstart van de drugslijn in Geraardsbergen wordt het voor de initiatiefnemers duidelijk waar de problemen en wensen van ouders van drugsgebruikers zich bevinden.

De drugslijn werd midden februari opgericht door Alex De Norre, de vader van de overleden Manu De Norre. Manu overleed na een overdosis drugs.

Sinds de opstart van de drugslijn werden meer acties ondernomen door de lokale overheid en politie. Zo werden een aantal drugsdealers aangepakt en werd de problematiek beter in kaart gebracht.  “Buurten waar aan drugsdealen wordt gedaan zijn de stationsbuurt, Papiermolenstraat, Gentsestraat, Gaffelstraat, Weverijstraat en ook in de tuin van de serviceflats De Maretak. Ook buiten het stadscentrum zijn er probleembuurten gekend. Dat is het geval aan het Schendelbekeplein en in een leegstaand pand in de Bareelstraat in Idegem”, zegt Manu De Norre.

“Uit de vele contacten die er waren, hebben de medewerkers van de Drugslijn een aantal voorstellen kunnen filteren”, zegt Julien Borremans van de drugslijn. “Heel wat mensen vragen extra blauw op straat, maar dan wel op de juiste momenten en plaatsen. Deze momenten en plaatsen zijn gekend.” Ook extra controle bij jongeren om spijbelgedrag tegen te gaan is een pijnpunt dat volgens de initiatiefnemers van de drugslijn moet aangepakt worden. Daarnaast is er een betere begeleiding nodig van de toenemende instroom van nieuwkomers en kansarmen in Geraardsbergen. Tot slot pleit de drugslijn ook voor een integrale en gecoördineerde aanpak waarbij ouders worden betrokken.

Ouders of jongeren die de drugslijn willen contacteren kunnen terecht via 0475 488 824 of 0476 977 824.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background