12 feb 2004

Dromen van Laura

De ouders van Laura Coussens (4), de kleuter die vorig jaar op het zebrapad aan de Groteweg werd aangereden, schrijven hun frustraties en verdriet om de dood van hun lieveling van zich af in een eigentijds sprookje. Volgens papa Bart is het een verhaal “met veel liefde geschreven, niet alleen voor onze Laura, maar voor alle kinderen die dagelijks van en naar de school een gebied moeten betreden waar het recht van de sterkste geldt.”

In het sprookje ‘Dromen van Laura’ denkt een houthakker met zijn gezin terug aan zijn overleden dochter. In het verhaal zijn de auto’s vervangen door paarden en koetsen, het zebrapad ruimt plaats voor oversteekstenen.

Het sprookje, waardig en heel poëtisch, is een aanklacht tegen de almacht van het verkeer en de traagheid van de overheid die pas ingrijpt als het kwaad al is geschied.

Een echt happy end’ krijgt het verhaal uiteraard niet, Laura is er immers niet meer. Toch is er hoop. Door de acties die na het ongeval werden gevoerd is er langzamer verkeer en “gaan belangrijke mensen misschien ook begrijpen dat ze af en toe eens moeten toegeven dat ze fout zijn.”

Het laatste woord is voor Laura zelf: “Vanaf nu kijk ik over je schouder met jullie mee en ben ik je onzichtbare liefdevolle gids, ook in moeilijke tijden.”

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background