26 jun 2007

Doet Geraardsbergen mee aan Prijs Bouwheer 2007?

De voorbije jaren werd er heel wat gerealiseerd in Geraardsbergen. Ondermeer de Oudenberg, Markt en Vesten werden gerenoveerd. Daarnaast werd het jeugdcentrum de Spiraal gebouwd en werd de dorpskern van Grimminge heringericht.

De N-VA afdeling Geraardsbergen vraagt het stadsbestuur deze projecten te toetsen aan goed bestuur door zich kandidaat te stellen voor “Prijs Bouwheer 2007”.

De Prijs Bouwheer is de prestigieuze tweejaarlijkse prijs die een erkenning wil zijn van opdrachtgevers die door hun doordachte aanpak en zin voor vernieuwing tonen dat ze kwaliteit vooropstellen. Bij de beoordeling wordt niet enkel rekening gehouden met het eindresultaat. Veel aandacht gaat ook naar de totstandkoming, zoals de beperking van de hinder, een goed participatiebeleid, een goede selectieprocedure voor de aanstelling van een ontwerper en deskundige begeleiding van het bouwproces. Kleinschalige projecten maken aldus evenveel kans om in aanmerking te komen als grootschalige projecten.

Met dit initiatief wilt Vlaams minister van Bestuurszaken Geert Bourgeois en Marcel Smets, Vlaams Bouwmeester, een hoogstaand stedenbouwkundig, landschappelijk en architecturaal kwaliteitsbeleid bij overheden aanmoedigen.

Het Geraardsbergse stadsbestuur bespreekt het voorstel volgende week op het Schepencollege.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background