9 nov 2016

Dit wordt de vernieuwde sporthal in Geraardsbergen

September 2018 moet de vernieuwde sporthal De Veldmuis de deuren openen.

Het stadsbestuur van Geraardsbergen zet alle zeilen bij voor enkele grote bouwprojecten. Ondertussen de nieuwe bibliotheek wacht op het aanduiden van een aannemer, is de sportdienst klaar voor de bouw van een vernieuwde sporthal aan de Veldmuis. Die wordt uitgebreid met een multifunctionele sporthal, danszaal en een zaal voor de krijgskunsten.

De stad trekt 5 miljoen euro uit voor het project, dat oorspronkelijk op 3 miljoen euro werd geraamd. Dat extra geld wordt gehaald uit het sluiten van sporthal De Kriebel. Die sportzaal is sterk verouderd en energievretend. Ook twee sportambtenaren die op pensioen gaan, worden niet vervangen.

Naast de nieuwbouw wordt eveneens de bestaande zaal gerenoveerd. Zo worden het dak en het sanitair vernieuwd en komt er een nieuwe cafetaria met uitzicht op beide sporthallen.

Sportclubs vrezen intussen dat door het samenvoegen van verschillende locaties, en het succes van sporten, de nieuwe zalen snel volgeboekt zullen zijn. De stad bekijkt intussen om de sporthallen van diverse scholen te gebruiken. Drie scholen zijn hiertoe al bereid gevonden.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background