fbpx
2 dec 2019

Dit wil Zottegem de komende 6 jaar realiseren

De komende gemeenteraad stelt het schepencollege van Zottegem haar plannen voor de komende 6 jaar voor. CD&V en N-VA investeren 46,8 miljoen euro in hun stad. Bovendien willen ze een begroting in evenwicht en de afbouw van de stadsschuld. Die bedraagt op dit ogenblik 60,8 miljoen euro of 2.290 euro per inwoner.

Geen belastingverhoging.

De komende jaren wordt er bespaard op de eigen werking en komen er belastingen op vervuilende activiteiten en tweede verblijven. De belastingen belooft het stadsbestuur niet te verhogen.

We willen een levendige, aantrekkelijke, veilige, propere en sociale stad, gestoeld op gezonde financiën met aandacht voor onze mooie deelgemeenten.

Jenne De Potter

burgemeester Zottegem

Zottegem gaat het cameranetwerk de komende jaren uitbreiden en trekt daarvoor jaarlijks geld uit. Ook de zwakke weggebruiker krijgt betere infrastructuur door jaarlijks 400.000 euro aan herstel van wegen en voetpaden en 160.000 euro budget aan nieuwe fietspaden en fietsenstallingen. Verder zal o.a. de Bontestraat, Wijnhuizestraat, Welzijnsstraat, Molenkouter, Pijperzele, Leeuwerikstraat en Vierwegenstraat heraangelegd worden.

foto Danny Cantaert

Fase 2 stadskernvernieuwing

En uiteraard is er fase 2 van de stadskernvernieuwing. Deze keer is de Heldenlaan aan de beurt. Daarnaast is er budget uitgetrokken voor de bouw van de ondergrondse parking onder het voormalige College. De maatregelen komen er om de lokale economie te ondersteunen. Die krijgt ook een eigen centrummanager. Leegstaande panden worden extra belast.

Nieuw Cultuurcentrum en Academie

Op cultureel vlak worden de ontmoetingscentra gerenoveerd en start de bouw van een nieuw Cultureel Centrum en de nieuwe Academie voor Muziek, Woord en Dans (op de Sanitary-site). Inclusief een ondergrondse parking.

Ook de kastelen van Breivelde en Egmont worden verder gerenoveerd. Net als het sportstadion dat een facelift krijgt.

Tot slot verhuist het Huis van het Kind naar de centrale welzijnscampus.

 


Meer streeknieuws
uit Zottegem hoor je ook elke dag op radio MIG in Zottegem via fm 105.2. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Nu op de radio

Titel

Artiest

Background