5 sep 2008

Discussie over rekeningen stadsbestuur

Het kartel CD&V / N-VA klaagt de manier aan waarop het stadsbestuur de jaarrekening van 2007 doorgeeft. Volgens het kartel ontbreekt 3 miljoen euro aan schulden, die de stad heeft bij het Aalsterse ASZ-ziekenhuis.

Volgens Gouverneur André Denys moet de schuldvordering verplicht vermeld worden in het jaarverslag. “Als deze schuldvordering niet wordt geboekt, kan de jaarrekening 2007 onmogelijk een correct beeld geven van de financiële situatie en vooral van de schulden van de stad.” zegt fractieleider Johan Vanden Herrewegen (CD&V).

Volgens schepen van financiën Ann Panis is er inderdaad een schuld die moet worden afbetaald. “Daartoe werden de nodige budgettaire voorzieningen getroffen in 2007, het budget 2008 en het financieel meerjarenplan 2009, 2010, 2011 en 2012. Dit is niet opgenomen in de jaarrekening 2007 daar het document waaruit de schuld op naam van de Stad Geraardsbergen blijkt pas werd opgemaakt op 10 april 2008. Deze boeking zal dan ook pas in de rekening 2008 worden opgenomen tenzij de heer Gouverneur ervoor opteert deze schuld alsnog ambtshalve in de jaarrekening 2007 in te schrijven. Aangezien de budgettaire voorzieningen reeds werden getroffen heeft dit geen enkele invloed op het resultaat van de stadsrekeningen.” aldus Panis.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

Vorige bericht

Inbraak


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background