17 mrt 2016

Discussie over project aan Vooruitzichtstraat

Tijdens de jongste gemeenteraad was oppositiepartij sp.a misnoegd over het feit dat het stadsbestuur een belangrijke site in de stationsbuurt in erfpacht geeft aan een private projectontwikkelaar.

Tijdens de jongste gemeenteraad was oppositiepartij sp.a misnoegd over het feit dat het stadsbestuur een belangrijke site in de stationsbuurt in erfpacht geeft aan een private projectontwikkelaar. Daarbij stelt men zich eveneens vragen over overstromingsgevaar en het verdwijnen van parkeerplaatsen voor pendelaars.
He debat, tussen de sp.a-gemeenteraadsleden en burgemeester De Padt, tijdens de gemeenteraad was bijzonder heftig.


Volgens burgemeester Guido De Padt meldde zich enige tijd geleden een vastgoedontwikkelaar aan om als mogelijke investeerder in de ontwikkeling van de Vooruitzichtstraat, zijnde de volledige site die nu gedeeltelijk dienst doet als parking. Het plan bevat een brede groene zone aan de kant van de Molenbeek, terwijl aan de kant van de spoorweg een 80-tal woonentiteiten zouden worden ingeplant. Het recht om gebruik te maken van het stuk grond van de stad zal gebeuren onder de uitdrukkelijke voorwaarde dat de groenruimte op kosten van de ontwikkelaar wordt aangelegd zoals voorzien in het masterplan. Uiteraard zal er moeten betaald worden voor de erfpacht en daartoe worden de nodige schattingsprijzen opgevraagd.
Het stadsbestuur is zich ook bewust van de problematiek omtrent de pendelparking. Volgens de laatste info zou de NMBS een parking, dichter bij het station, voorzien van ongeveer 100 plaatsen.
Op vlak van de wateroverlast zal het bufferend karakter van de site nog vergroot worden door het vrijmaken van de Molenbeek en de infiltratie in de grond te vergroten. De watertoets zal hier overigens moeten gerespecteerd worden en beoordeeld worden op het ogenblik dat er een concreet bouwaanvraagdossier zal voorliggen.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background