12 feb 2010

Dikke Truiendag

Vrijdag werd de Dikke-truiendag georganiseerd. Vooral in scholen wordt de temperatuur enkele graden lager gezet. Leerlingen en leerkrachten kleden zich die dag extra dik aan. Met de jaarlijkse actie wordt de strijd aangegaan tegen de opwarming van het klimaat.

350 meter sjaal in de Middenschool


In de Middenschool van Geraardsbergen werd deelgenomen aan de 6e editie van de dikketruiendag. Met ludieke en educatieve acties werden de leerlingen aangemoedigd de strijd aan te gaan tegen de opwarming van de aarde.

Heel wat leerlingen hadden hun wintergarderobe boven gehaald omdat die dag de verwarming in de klaslokalen een paar graden lager werd gezet. Met de klimaatfilm “The age of stupid”, waarin de laatste man op aarde terugblikt op een verwoeste aarde en zich afvraagt waarom de mensheid niet tijdig heeft ingegrepen, kregen de tweedejaars een aanzet tot reflectie over de gevolgen van het broeikaseffect.

De Middenschool maakte van het project ‘dikketruiendag’ zelfs een heus sociaal gebeuren: ouders en grootouders haalden samen met hun (klein)kinderen de breinaalden boven. Maar liefst 350 m sjaal werd er bijeen gebreid! De meerderheid van de sjaals werd geschonken aan de bibliotheek van Eeklo, die met het project “Knitting against aids” zelfgebreide sjaals verkoopt ten voordele van aidsweesjes in Afrika.

Warme en leuke activiteiten in ‘t Kleuterschooltje te Smeerebbe-Vloerzegem
De kleuters van ‘t Kleuterschooltje in Smeerebbe-Vloerzegem vierden vandaag de Dikke Truiendag, samen met hun eerste MOS-logo. MOS staat voor Milieuzorg Op School, iets waar ze in het Kleuterschooltje graag aan meewerken. In de school ging vrijdag de verwarming een graadje lager en zorgen de leerkrachten voor warme en leuke activiteiten met de kleuters en hun ouders.

Om ter meest kleren in het KA Geraardsbergen

In het Koninklijk Atheneum van Geraardsbergen werd een wedstrijd georganiseerd naar aanleiding van de Dikke Truiendag. De klas met het meest aantal kleren wint een barbecue op het einde van het jaar. De klassen 4ET, 4LT en 5EW morgen zich eind dit jaar aan een barbecue verwachten.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background