14 nov 2010

Dijkbreuk in Overboelare

Zondagavond heeft de dwarsdijk in Overboelare het begeven.

De aarden dijk van twee meter hoog en 100 meter lang werd in 2005 aangelegd naar aanleiding van de wateroverlast in 1999 en 2003. De hevige waterstroom heeft de dijk, ter hoogte van het vliegveld in Overboelare, gebroken. Daardoor vloeit er nog meer water naar de Gaverstraat en Majoor Van Lierdelaan in Overboelare.

“Het overstroomde gebied wordt groter en reikt nu tot aan de Voskenslaan”, zegt Guido De Rycke van de crisiscel in Geraardsbergen. “Door de breuk is de snelheid van het water versneld van 90 m³ per seconde naar nu 100 m³ per seconde. De hoogte van het water stijgt niet.”

In Overboelare heeft een elektriciteitscabine het eveneens begeven en bij gevolg is er geen elektriciteit in de Majoor Van Lierdelaan, De Veldekensdreef, de Gaverstraat en het Boelarebos. De hulpdiensten zijn bezig de inwoners bij te staan. Mensen die dit wensen worden geëvacueerd, er is nog steeds opvang voorzien voor de gedupeerden.

Doordat de elektriciteitscabine waarschijnlijk helemaal kapot is, zal de herstelling pas kunnen gebeuren als het water weg is, vermoedelijk pas maandag in de loop van de dag. Al die tijd zullen de mensen uit deze buurt zonder elektriciteit zitten.

Meer info: 054 43 43 35

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background