1 jul 2012

Derde Partij klaar voor gemeenteraadsverkiezingen

Sinds augustus 2006 bestaat er een nieuwe politieke partij in Lierde. De 3de partij ontstond minder dan 2 maanden voor de verkiezingen en haalde 19% van de stemmen.

Het toenmalige megakartel tussen CD&V en Open VLD haalde een monsterscore van 59%. Sp.a-Groen haalde 21%. Een groep Lierdenaars gaat voor sociaal-democratische punten onder de slogan “Lierde kan beter”.

 

Nieuwkomer Fernand Vekeman (59) mag als kroon op zijn 30-jarige inzet voor de bevolking in Lierde, de lijst trekken. Maatschappelijk werkster Katrien De Canck (31) komt op de tweede plaats.

Gemeenteraadslid en voorzitter van de partij Guy De Praetere (56) staat op de derde plaats, gevolgd door OCMW-raadslid Toon Labiau (58).

De Derde Partij wil dat Lierde zijn autonomie behoudt, is vragende partij voor privé-investeerders in een rusthuis te Lierde maar is tegen grote windmolens aan de rand van Deftinge met Geraardsbergen, zonder dat er een voldoende groot maatschappelijk voordeel uit voortvloeit voor de bevolking. Standpunten die Dirk De Bock (46) op de vijfde plaats en Dietrich Labiau (34) beiden genegen zijn.

Steven Vekeman (36), zoon van lijsttrekker Fernand, kreeg de zevende plaats toegewezen. Pascal Cosyns (39) staat op de achtste plaats en pleit voor meer aandacht voor mindermobiele personen.

Negende staat Ilse Vercleyen (32) uit Deftinge, gevolgd door Rita Premereur-De Bruyn.

Logopediste Ria Van De Velde (51) kreeg de tiende plaats. De twaalfde plaats gaat naar Maggy Schollaert (49) die werkzaam is bij het WWF.

De jongste op de lijst is Emmelie Delestrée (25) die actief is in de medische sector. Veertiende staat Marleen Maras (47) uit Sint-Martens-Lierde.

Kelly Seghers (30) is actief bij de FOD Volksgezondheid en staat vijftiende. Ze wordt gevolgd door Dirk Van De Pontseele (57) uit Deftinge.

Lijstduwer is Dirk Verniers (52) die samen met Fernand Vekeman en Guy De Praetere de Derde Lijst oprichtte.

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background