16 aug 2010

Denderpad biedt strook voor fietsers en wandelaars

Sinds enkele dagen is het laatste stukje ontbrekende fietspad langs de Dender, vanaf de spoorwegbrug in Deux-Acren richting Lessen, volledig afgewerkt.

Eind december was reeds de realisatie van het Denderpad vanaf de provinciegrens van Oost-Vlaanderen met Henegouwen in Overboelare tot aan de Denderbrug in Deux-Acren een feit. Vanaf deze brug in Deux-Acren werd tegelijkertijd een 900 meter lange betonstrook aangelegd tot aan de spoorwegbrug over de Dender in Lessen. Hierdoor ontbrak nog slechts een tweetal kilometer vernieuwd fietspad tot aan de Denderbrug in het centrum van Lessen vlakbij de rue René Margritte en zo langs het sluizencomplex van de porfiergemeente. De lange winterperiode met vorst en sneeuw hadden er echter voor gezorgd dat het fietspad bij het begin van de lente niet klaar was geraakt.

Deze infrastructuurwerken werden zopas gerealiseerd en er werd ook speciale aandacht besteed aan de wandelaars langs het jaagpad. Naast het geasfalteerde fietspad (van bijna drie meter breed) ligt langs beide zijden een strook verharde ondergrond van 50 cm voor de wandelaars. Dit in geval ze gekruist worden door fietsers. Hierdoor moeten wandelaars niet in de graskant springen, wat hun veiligheid aanzienlijk verhoogt.

De fietsers van de Evervrienden uit Everbeek waren dit weekend laaiend enthousiast over dit mooie stukje natuur ten zuiden van de taalgrens. Ze hadden er al een ritje opzitten via Geraardsbergen naar Lessen en Aat opzitten en waren op terugweg. Hierdoor komt Lessen op 10 kilometer van Geraaardsbergen te liggen en is de reuzenstad Aat maar 24 kilometer meer verwijderd van de Oudenbergstad. Een mooie toeristische troef voor de Oudenbergstad met enkele bezienswaardigheden langs het parcours.

Ook het Bruggenhuis van Rob en Magda in Overboelare is erg in trek bij de wandelaars en fietsers langs de Dender. Dit gezellige cafeetje ligt ook net naast de Dender op de GR route en de Sint-Jacobsroute naar Santiago De Compostella. Ook veel Nederlanders komen zo langs de Oudenbergstad en zijn laaiend enthousiast over deze mooie streek. Wat vele streekgenoten echter niet weten is dat vanaf het Bruggenhuis langs de Dender via Deux-Acren ook een mooi uitgestippelde wandeling van 15,5 kilometer ligt, genaamd “T7 Tussen Dender en Mark”.

 

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background