31 okt 2006

Denderoord heeft eigen GSM-mast

In Geraardsbergen heeft het OCMW sinds kort een GSM mast laten plaatsen aan het rusthuis Denderoord. De plaatsing komt er na het zoeken van een betaalbare oplossing om een duurzame en performante verbinding tot stand te brengen tussen het rusthuis en het Centrum voor Welzijn in de Kattestraat.

Na de beslissing tot het plaatsen van de mast, zo’n jaar geleden, is de mast reeds aanwezig. Het OCMW Geraardsbergen kan binnenkort van de installatie gebruik maken voor het aanbrengen van een draadloze verbinding waarmee Denderoord effectief op een duurzame manier kan verbonden worden met het administratief centrum. Daarenboven is gevraagd om te opteren voor de meest ecologische of minst visueel bevuilende manier van werken.

Groen! Geraardsbergen vindt het onverantwoord dat een GSM mast boven een rusthuis komt te staan. De inkomsten van Proximus (die zo’n 325 euro per maand bedragen) wegen volgens Groen! niet op tegenover het langdurig blootstellen van personen aan elektromagnetische straling. Volgens Groen! gaat ook medische apparatuur vaak slecht functioneren onder invloed van microgolven. Verschillende Internationale onderzoeken bewezen reeds dat er bij personen die in de buurt van GSM masten leven diverse kwalen zoals hoofdpijn, duizeligheid, geheugenverlies vastgesteld worden; en dit in een straal van 200 m.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background