12 nov 2009

Dender wordt uitgebaggerd

Begin volgend jaar wordt de Dender tussen Geraardsbergen en Aalst uitgebaggerd. Dat heeft minister van mobiliteit Hilde Crevits laten weten, op een vraag van Geraardsbergs schepen Guido De Padt. Door de ondiepe Dender konden pleziervaartboten de Dender nog nauwelijks bevaren.

“In de komende jaren zal er gewerkt worden aan een meer structurele oplossing”, belooft de minister. “Het uitbaggeren op kritieke punten vereist immers een degelijke baggercampagne. Daarvoor moeten we wel over de gepaste stortcapaciteit beschikken.”

De Padt kloeg ook over de overhangende takken op de linkeroever van de bomen. Maar die behoren toe aan private eigenaars. Waterwegen en Zeekanaal, die verantwoordelijk is voor de Dender, gaat hen op hun verantwoordelijkheid wijzen om hen zo te motiveren de overhangende planten te snoeien of te verwijderen.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background