23 dec 2009

Dender vervuild

De Dender is vervuild. In Wallonië zijn honderden kilo’s giftig zink in de rivier beland. Dat komt door een defecte zuiveringspomp van een fabriek in Ath.

Net als bij de vervuiling van de Zenne was Vlaanderen niet op de hoogte gebracht, hoewel de Dender 20 kilometer verderop Vlaanderen binnenstroomt via Geraardsbergen. Volgens Waals minister van Leefmilieu Henry kon Vlaanderen kon niet op de hoogte zijn van de vervuiling omdat het een bewuste fax niet kreeg door een stroompanne.

De Vlaamse Milieumaatschappij heeft stalen genomen van het Denderwater. De resultaten daarvan zullen pas over enkele dagen bekend zijn. De schade in Geraardsbergen zal afhangen van hoe fel het zink verdund, alvorens het Geraardsbergen binnendrijft. Zinkchloride kan voor zware irritatie op de huid of de ogen en verbranding zorgen.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background