12 mrt 2013

Defecte strooimachine belemmerde strooidiensten

Het zat de strooidiensten in Geraardsbergen dinsdag niet mee.

De aanhoudende sneeuwval maakte het niet gemakkelijk om sneeuw- en ijsvrije straten te maken. Bovendien was één van de sneeuwbestrijdingsvoertuigen ‘s nachts in panne gevallen. Alle technische medewerkers werden opgeroepen om de voetpaden sneeuwvrij te maken.

Aan de inwoners wordt gevraagd om de sneeuw voor hun deur te ruimen en verder zoveel mogelijk binnen te blijven tot de weersomstandigheden beter zijn. Inwoners die gezond en fit zijn worden opgeroepen om oog te hebben voor hun buren en andere medeburgers die mogelijks deze winterprik niet zo gemakkelijk kunnen doorstaan.

De huis-aan-huisinzameling van afval werd gecanceld. “De risico’s voor personeel en materieel zijn te groot”, zegt Ilva.

Indien de weersomstandigheden dit toelaten, zullen de inzamelrondes van dinsdag worden ingehaald en verplaatst naar volgende dagen:

– de papierinzameling op woensdag 13 maart;
– de PMD-inzameling op donderdag 14 maart;
– de restfractie-inzameling op vrijdag 15 maart;
– de GFT-inzameling op maandag 18 maart.

ILvA vraagt de inwoners uit Geraardsbergen, Lierde en Galmaarden begrip voor deze uitzonderlijke situatie en verzoekt de burgers het afval opnieuw aan te bieden tijdens bovenstaande inhaalrondes.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background