25 nov 2008

Deelgemeenten beter bereikbaar

Dinsdagvoormiddag kreeg het Geraardsbergse Manneken-Pis een nieuw kostuumpje. Schenker van dienst was De Lijn Oost-Vlaanderen. Het nieuwe kostuumpje ging samen met nieuwe buslijnen die De Lijn in Geraardsbergen gaat inzetten vanaf 14 december.

“Geraardsbergen was ooit de eerste stad waar basismobiliteit werd ingevoerd” zegt Dirk Busschaert, directeur bij De Lijn Oost-Vlaanderen. “Met het netmanagementproject ‘Stadsbediening Geraardsbergen’ wil De Lijn de missing links in het openbaar vervoer aanpakken. We hopen dat er door de herstructureringen in het aanbod van openbaar vervoer in Geraardsbergen en deelgemeentes een oplossing wordt geboden aan de capaciteitsproblemen van de belbus in Geraardsbergen. Natuurlijk willen we dat meer mensen gebruik maken van het openbaar vervoer.” aldus Busschaert.

Een overzicht van de wijzigingen:

De bestaande lijn 76 krijgt een nieuwe route met meer ritten naar Zandbergen en Overboelare. Om het uur zal er op weekdagen, zaterdag en zondagnamiddag een bus zijn naar Overboelare, Onkerzele, Grimminge, Zandbergen en natuurlijk het Provinciaal domein De Gavers. Op zondagvoormiddag is dit om de twee uur.
De ritten van de vroegere lijn 76 naar Denderwindeke worden overgenomen door lijn 77. Deze lijn krijgt extra bussen.

Naar Overboelare, Goeferdinge, Zarlardinge, Everbeek en Brakel kunnen de reizigers voortaan met de nieuwe lijn 78. Deze neemt alle ritten over van lijn 11, wat er voor zorgt dat lijn 11 enkel nog een marktrit rijdt op woensdag tussen Parike en Brakel.

De bestaande lijnenbundel 71-72-73 zal tussen Moerbeke en Geraardsbergen de reisweg van lijn 74 volgen. Dit zorgt ervoor dat er meer ritten zijn naar Overboelare.
Wie voortaan de bus wil nemen op de Edingseweg is aangewezen op lijn 161 en 77.
Belangrijk voor scholieren is dat lijn 71 wordt uitgebouwd tot een volwaardige buslijn. Lijnen 72-73 en 74 worden ingezet voor bezoekers van de Geraardsbergse markt en scholieren.

Verder zijn er nog twee lijnen die een aantal kleinere wijzigingen kennen. Zo zal lijn 87 gedeeltelijk een nieuwe reisweg volgen. Op die manier krijgt Idegem Dorp een regelmatige verbinding tussen Aalst en Geraardsbergen. Daarnaast zal lijn 87 voortaan, zowel op weekdagen als in het weekend, om de twee uur naar het Provinciaal domein De Gavers rijden.

De laatste lijn die opgewaardeerd wordt, is lijn 49. Deze lijn zal tussen Geraardsbergen en Ophasselt extra ritten krijgen.

De nieuwe dienstregeling van De Lijn gaat in voege op maandag 14 december.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background