25 aug 2021

Deel stadskern van Geraardsbergen wordt fietszone

Vanaf 1 september is de fiets koning in de winkelstraten van Geraardsbergen. Het kernwinkelgebied wordt dan één grote fietszone van 11 aaneengesloten fietsstraten waar de fietser hoofdgebruiker wordt.

Dat doet de stad om het klimaat voor fietsers te verbeteren op vlak van bereikbaarheid en veiligheid. In de fietszone blijven auto’s welkom, maar ze mogen fietsers niet inhalen en er geldt een maximumsnelheid van 30 km/u.

Geraardsbergen wil een echte fietsstad worden. Een stad waar je veilig en gemakkelijk van het ene punt naar het andere kunt fietsen. Het centrum als één grote fietsstraat past perfect binnen dit engagement.

Fernand Van Trimpont – Geraardsbergse schepen van Mobiliteit

Concreet gaat het over volgende straten: Adamstraat, Oudenaardsestraat (van Adamstraat tot Grotestraat), Lessensestraat (van Grotestraat tot Stationsplein), Grotestraat, Wijngaardstraat, Wegvoeringstraat, Begijnhofkaai, Collegestraat, Stationsplein (van Lessensestraat tot Adamstraat), Gasthuisstraat (van Gustaaf Verhaegelaan tot Grotestraat), Kattestraat (van Gustaaf Verhaeghelaan tot Grotestraat) en Gustaaf Verhaeghelaan (van Gasthuisstraat tot Lessensestraat).

Meer over het fietsbeleidplan van de stad vind je op www.geraardsbergen.be/geraardsbergenfietst.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background